18 Ιαν 2009

Καρυωτάκης στην ΕΤ-1


Η νέα σειρά εποχής «Καρυωτάκης», σε σενάριο και σκηνοθεσία του Τάσου Ψαρρά και μουσική του Βασίλη Δημητρίου, αποτελούμενη από 20 επεισόδια και με γυρίσματα στην Καλαμάτα, τη Σύρο, το Γαλαξίδι, την Πρέβεζα, την Αθήνα, το Παρίσι και το Βουκουρέστι, άρχισε να προβάλλεται από την περασμένη Πέμπτη 15 Ιανουαρίου στην ΕΤ-1 (22.00).
Τον ρόλο του Κώστα Καρυωτάκη υποδύεται ο Δημοσθένης Παπαδόπουλος, ενώ τη Μαρία Πολυδούρη ενσαρκώνει η Μαρία Κίτσου.
Η σχέση του Κώστα Καρυωτάκη με τη Μαρία Πολυδούρη, ένα από τα γνωστότερα ειδύλλια που έχει καταγραφεί ως μια ερωτική ιστορία γεμάτη πάθος και πόνο. Εκείνος, ένας εύθυμος, δραστήριος και κοινωνικά ενεργός διανοητής. Εκείνη μια θυελλώδης προσωπικότητα, ευαίσθητη, τρυφερή και υπέρμαχη της γυναικείας χειραφέτησης. Θα συναντηθούν στη Νομαρχία Αττικοβοιωτίας τον Απρίλιο του 1922, στην ακμή της νιότης τους, χωρίς να υποπτεύονται την τραγωδία που έγραψε γι’ αυτούς η μοίρα. Παρότι η εικόνα που διαμορφώθηκε στο παρελθόν για τη σχέση τους, ήταν η αδιέξοδη συμπόρευση δύο αντιφατικών προσωπικοτήτων, σήμερα διαπιστώνουμε πως κοινωνικοί και πολιτικοί λόγοι διαμόρφωσαν αυτή τη σχέση, που εκτυλίσσεται παράλληλα με μεγάλα ιστορικά γεγονότα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα εποχή, που άλλοτε άμεσα και άλλοτε έμμεσα αποτυπώνεται και στην ιστορία μας.

Ο Κώστας Γ. Καρυωτάκης γεννήθηκε στην Τρίπολη τον Οκτώβριο του 1896 και επέλεξε να φύγει από τη ζωή στις 21 Ιουλίου του 1928… Στην Πρέβεζα…

Δεν υπάρχουν σχόλια: