30 Μαρ 2008

"τραγουδίστρια των γιάπηδων"

Από το blog του "Πιτσιρίκου":
Σίγουρα θα έχετε ακούσει το τραγούδι «Πάμε Χαβάη» με την Άλκηστη Πρωτοψάλτη -το ακούς, θες δεν θες. Η καλή τραγουδίστρια λέει στον καλό της, τον Θωμά, να πάνε στη Χαβάη. Μάλιστα, του λέει «Πάμε κάπου που δεν έχουμε πάει». Δηλαδή, σε όλα τα υπόλοιπα μέρη έχουν πάει - η Χαβάη τους έμεινε μόνο. Αν χαλάς όλα σου τα λεφτά στα ταξίδια, πώς να μην παίρνεις μετά στεγαστικό δάνειο από τη Millennium Bank;
Πριν από λίγα χρόνια, η Άλκηστις τραγουδούσε το «Ακριβό της διθέσιο», μετά τη συγκίνησε ο ΟΠΑΠ και τα προποτζίδικα, στη συνέχεια έφαγε όλα της τα λεφτά στα ταξίδια -προφανώς, πούλησε και το ακριβό της διθέσιο- και κατέληξε να πάρει στεγαστικό δάνειο για να έχει ένα κεραμίδι πάνω από το κεφάλι της.
Ενδιάμεσα, τραγουδούσε στο Πόρτο Καρράς για τους Ευρωπαίους ηγέτες και συνόδευε την Ντόρα Μπακογιάννη στην Κίνα για να διαδώσουν τον ελληνικό πολιτισμό, αλλά κυρίως τα Folli-Follie.
Τι υπέροχο που είναι μια τραγουδίστρια που αγάπησες να εξελίσσεται σε τραγουδίστρια των γιάπηδων στη μετα-γιάπη εποχή.
Θα σε ξανάβρω στη Χαβάη
με το διθέσιο να περνάς,
κι άμα σου χώσω μία μπούφλα,
είν' για το δάνειο που χρωστάς!
(Από το pitsirikos.blogspot.com)

Προσυπογράφω!
Είναι προφανές ότι ζητούμενο της κυρίας Πρωτοψάλτη παραμένει, πια, η... σωτηρία της τσέπης της. Επιλογή της. Και επιλογή όσων την αγαπήσαμε κάποτε να μη μας αφορά πλέον...

1 σχόλιο:

Τριαντάφυλλος είπε...

Μετά λύπης μου κι εγώ θα συμφωνήσω..
Όσο κι αν προσπαθώ να το δω αλλιώς, ο Θωμάς, που δεν είναι σπίτι, αλλά ψωνίζει σαγιονάρες και βερμούδες για τη Χαβάη, μου φέρνει τόση λύπη..Οι διακοπές αυτές στη Χαβάη ουδεμία σχέση έχουν με το 'ταξιδάκι αναψυχής' ως το 'Μαρόκο', τη 'Βαγδάτη' ή τη 'Ραφήνα'..Η 'Έξοδος κινδύνου' αμπαρώθηκε πολύ πιο πριν, με αμφίβολες νυχτερινές συνεργασίες, που καθόλου δε θυμίζουν τη 'Λεωφόρο', ούτε το 'Chorus', to 'Γκάζι' ή έστω το 'Ρόδον'.. Ο 'Γιώργος, το αλάνι, η κορμάρα' μετουσιώθηκε στον 'Αγγελό' της, οι 'Μπαξέδες', ο 'Αδωνις' και τα 'Παιδικά παιχνίδια' αντικαταστάθηκαν από 'Χαρτοκιβώτια ΝουΝού' κι όλ' αυτά, για να φτάσει, ως διατείνεται, 'στο ωραιότερο σημείο'..

Κρίμα.