21 Μαρ 2010

«Εισιτήρια Διπλά» (2)

Τα Εισιτήρια Διπλά είναι ένας δίσκος για τη μνήμη: την πρόσφατη και αυτή που χάνεται στο χρόνο.

Έχουμε ένα θέμα οι τρεις μας με τη μνήμη. Κρατάμε ό,τι μπορεί να αποδείξει πως πέρασαν στιγμές απ’ τη ζωή μας που άξιζαν να μείνουν για πάντα. Κι ας μην έμειναν όσο έπρεπε. Κι ας έγιναν καπνός πριν τη φωτιά.

Αυτός ο δίσκος είναι ένας φόρος τιμής στους ανθρώπους της ζωής μας που πέρασαν, στις ταινίες που έμειναν, στα ταξίδια που έγιναν και σ’ εκείνα που προγραμματίζονται και διαρκώς αναβάλλονται.

Είναι οι ομπρέλες του Χερβούργου του Jacques Demy, το wild is the wind της Nina Simone, η Σοφία Βέμπο, η πνιγμένη Οφηλία του Gregory Crewdson, η Αθήνα, η Θεσσαλονίκη, η Ύδρα, το Παρίσι, το Λονδίνο κι όλα όσα αποτελούν την προσωπική μας μυθολογία και την άμυνα μας απέναντι στον κόσμο και το χρόνο.

Κρατάτε στα χέρια σας ακόμα ένα χρονικό της συνύπαρξής μας -άλλοτε κωδικοποιημένο κι άλλοτε δηλωμένο ξεκάθαρα. Τις κουβέντες, τις σιωπές μας, τις νύχτες και τις μέρες μας. Θα ακούσετε αμέτρητα ποτήρια κρασί, τσιγάρα, τηλέφωνα στη μέση της νύχτας, δισταγμούς χρόνων και αποφάσεις της στιγμής, ταξίδια, ταξίδια, ταξίδια…

Νατάσσα - Γεράσιμος - Θέμης

Δεν υπάρχουν σχόλια: