10 Μαρ 2009

Στέλλα Γαδέδη: «Πάντως ήταν νύχτα» - «Λα πουπέ»

Εδώ έχουμε να κάνουμε με τις μουσικές και τα τραγούδια της εξαιρετικής φλαουτίστας και ενδιαφέρουσας συνθέτριας Στέλλας Γαδέδη για δύο παραστάσεις: «Πάντως ήταν νύχτα» και «Λα πουπέ». Με ένα υλικό γραμμένο κατά παραγγελία, για συγκεκριμένο σκοπό δηλαδή, που τώρα δοκιμάζει την τύχη του και στη δισκογραφία.
Στο «Πάντως ήταν νύχτα», η Στέλλα Γαδέδη συνθέτει μια μουσική ατμόσφαιρα, χωρίς στεγανά στο ύφος, βασισμένη στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου. Δύο οργανικά κομμάτια και τρία τραγούδια ερμηνευμένα από τη Σαβίνα Γιαννάτου, την Αντιγόνη Μπούνα (ακούστε πως αποδίδει το λαϊκού ηχοχρώματος τραγούδι «Πλάθοντας άνθη») και τη Στέλλα Γαδέδη, που σε κάνουν να τα προσέξεις και να αφεθείς στον κόσμο τους…
Η ενότητα με τα τραγούδια για το θεατρικό έργο του Βαγγέλη Χατζηγιαννίδη «Λα πουπέ» με την Άννα Κοκκίνου αρχίζει με την Ανδριάνα Μπάμπαλη, που μαζί με την Ευσταθία και τη Δώρα Πετρίδη «σηκώνουν» το ερμηνευτικό βάρος των τεσσάρων τραγουδιών της παράστασης. Ωραίες οι ερμηνείες των κοριτσιών στα συγκεκριμένα κομμάτια, που λειτουργούν άνετα και ως μεμονωμένα τραγούδια, αποδεσμευμένα από τη θεατρική τους αναφορά.
Η συνθετική γραφή της Στέλλας Γαδέδη ξεδιπλώνεται μελωδικά σε όλο το υλικό του άλμπουμ, καλύπτοντας διαφορετικές μουσικές περιοχές. Στα τραγούδια της θα βρείτε από στοιχεία τζαζ ως ζεϊμπέκικο!

Δεν υπάρχουν σχόλια: